Poradna

Please or Registrovat to create posts and topics.

Nastavení živin na akvárium

Pomocí podrobnějších informací o akváriu, rozboru vody (z webu vaší vodárny) a fotky akvária (vkládat vlastní fotografie mohou registrovaní uživatelé), vám můžeme nastavit dávkování živin na míru. Základní informace o živinách a vlastní zkušenosti najdete v článku: Jaké hnojivo pro akvarijní rostliny.

Dobrý den, mám akvárium cca půl roku o objemu 72l, dno se skládá z japanese platinum soil, filtr vnější eheim classic 250 a před nedávnem sem spustil Co2 ze setu. Akvárium je plné nenáročných rostlin a pokryto je téměř celé dno a mám v něm cca 17 rybek neonek. Z obecního vodovodu mám rozbor NO-3 =1,81mg/l. Hořčík = 9,73mg/l. Vápník = 31,3 mg/l.  Používám krátce hnojivo aquagrower Micro a Macro a obávám se, že když prehnojim Macro vyskytne se řasa. Mám jej vysadit nebo přidávat alespoň v menším množství?

Dobrý den, fotky lze vkládat až registraci.

Co se AquaGroweru týče, tak podle informací, bude dávka 1-3ml/100 litrů vody denně. Fotku můžete poslat na mail: info@surpan.cz pro přesnější určení. Většinou je dávka cca 2 ml/100 litrů vody při použití CO2.

Pokud se budete řídit doporučenou výměnou vody, která je cca 40-50% vody týdně, vyhnete se riziku přehnojení.

Přeji pěkný den, Jiří Fojtík - Surpan

Nová pomůcka ke snadnému nalezení rozboru pitné vody ze sítě nejen pro potřeby akvaristiky, podle měst a obcí: https://surpan.cz/rozbory-pitne-vody-podle-lokalit-v-cr-zdarma/