Poradna

Poradna (fórum) pro akvaristy. Ve volných chvílích odpovídáme na dotazy, informujeme o novinkách a zajímavostech z akvaristiky.

Z důvodu snížení rizika nevyžádaných zpráv jsou příspěvky schvalovány a je nutné se přihlásit ( po registraci).

Do poradny je po přihlášení možné vkládat jak textové dotazy, tak vlastní fotografie.

Please or Registrovat to create posts and topics.

Jaký vybrat vnitřní filtr?

Potřebujete vybrat kvalitní vnitřní filtraci, nebo se podělit o dobré, nebo i špatné zkušenosti s některými typy?

Dlouhodobě preferuji dva druhy vnitřních filtrů, buď to čerpací hlavy JK Animals s biomolitanem, nebo do malých akvárií AquaEl Pat-mini s větším biomolitanem, než s jakým se prodává.

Typ na filtr do 20 l akvária pro bettu, která jak známo nesnese velký proud vody? Jde mi o vnitřní filtr (nikoli bublifuk), který má ale zároveň rozumný prostor pro usazení bakterií. V hledáčku mám Aquael pat mini, ale bojím se že i na nejmenší průtok bude ta louže jak v pračce a nebo Dennerle nano Eck filter (vadí mi ale kvůli mému layoutu,  že je rohový). Díky za reakci.

PAT-mini je super, ale nedával bych ho do akvárka menšího než 30 litrů. Do menšího bych uvažoval nad malým závěsným (JK MHF-100, AquaEl). Tím, že menší akvárka, než 30 litrů nepoužívám a a něj mi vyhovuje pat mini a závěsy, tak jsem další ani nezkoušel.